Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z mintaja 4
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
żółtko gesie 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
cytryna 0,5
pieprz
sól
mąka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w panierce

Kroki postępowania

1
Filety z mintaja odmrażamy, odciskamy lekko nadmiar wody, a następnie kropimy sokiem z cytryny, posypujemy obficie przyprawą do ryb i tak pozostawiamy na 5-10 minut.
Krok 1 - Mintaj w panierce foto
2
Po tym czasie rybe doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem oraz solą i posypujemy mąką. Żółtko mieszamy (można dolać nieco wody), a następnie zamaczamy w nim rybę i dokładnie obtaczamy w bułce tartej.
Krok 2 - Mintaj w panierce foto
3
Ryby smażymy na patelni po obu stronach na rumiany kolor i podajemy do obiadu
Krok 3 - Mintaj w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SylwiaMagdaSabin 23.02.2013 12:04
moja ryba :-)
IZABELA29 13.06.2012 09:07
mintaj w samej panierce lubie i często robiłam ale domownicy sie zbumtowali i robie go teraz tylko w zalewie..
Ewa6274879 18.10.2011 17:35
rybka smażona w panierce z żółtka, na maśle - pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak