Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Móżdżek z jajaki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

móżdżku wieprzowego 50 dag
jajko 3 sztuki
cebula 1 sztuka
sól 1 do smaku
peiprz 1 do smaku
smalec 1 łyżkia
masło 1 łyzka
zielenina 2 łyżki
bułka 10 kromek
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Móżdżek z jajaki

zagotować w garnku 1.5 litra wody wlać ocet włożyć móżdżek obgotować go przez 3 minuty i wyjąć na sito po osączeniu obrać z żyłek na patelni rozgrzać masło i podsmażyć nie rumienić pokrajaną w kostkę cebulę posiekać móżdżek dodać do cebuli przyprawić solą i pieprzem smażyć przez 5 minut wbić jajka wymieszać i smażyć tak długo by ścięły się białka na drugiej patelni zrumienić na smaku kromki bułki i na gorące nakładać móżdżek posypać pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak