Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moje pierogi ruskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
woda 3/4 szklanki
olej 1 łyżka
pieprz do smaku
ziemniaki ugotowane 0.5 kg
cebula 1 sztuka
masło 10 dag
ser biały 25 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: moje pierogi ruskie

Kroki postępowania

1
Mąkę przesiej na stolnicy,dodaj soli oraz oleju.Letnią wodę rozmieszaj z jajkiem i dodaj do mąki. Wyrób na gładkie ciasto które rozwałkuj.
Krok 1 - moje pierogi ruskie foto
2
Ziemniaki ugotuj i zmiel w maszynce wraz z serem.Dodaj do tego zeszkloną cebulę oraz dopraw solą i pieprzem.
Krok 2 - moje pierogi ruskie foto
3
Z ciasta wykrawaj krążki i nakładaj na nie farsz.Zlepiaj pierogi i gotuj w osolonej wodzie aż do wypłynięcia.Polej masłem.
Krok 3 - moje pierogi ruskie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak