Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

koreczki śledziowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 2 średnie
ogórek kiszony 6 szt
majonez 100 ml
pieprz
natka pietruszki
koperek
ogórek konserwowy Smak 2 szt
jogurt naturalny 100 ml
matijasy 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: koreczki śledziowe

Śledzie moczymy w wodzie przez 3-4 godziny, odsączmy, kroimy na pół. Na każdej połówce śledzia kłądziemy pióro cebuli i 1/4 ogórka kiszonego. Zwijamy, spinamy wykałaczką. Ogórki konserwowe kroimy w drobną kostkę, łączymy z majonezem i jogurtem naturalnym oraz natką pietruszki i koperkiem. Doprawiamy do smaku pieprzem. Polewamy ułożone na półmisku koreczki śledziowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lotar 18.10.2011 12:22
ciekawe
Lotar 18.10.2011 12:22
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak