Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

domowy dżem z jabłek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 0,5 kg
żel-fruct 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: domowy dżem z jabłek

Jabłka starannie umyć, obrać ze skórki, pokroić w ósemki a następnie podsmażyć do momentu otrzymania jednolitej masy. Następnie wymieszać z Żel-fructem. Jabłka jeszcze raz zagotować z 0,5 kg cukru i gotować przez 1 minutę. Gorący dżem nalewać do słoików i szczelnie zamykać. Układać do góry dnem na ok. 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak