Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Kapusniaczki\"

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2
drożdże 5 dag
śmietana 1/2 szkl.
mąka 5 dag.
margaryna 1
białko
kapusta kiszona 40 dag.
cebula biała 1
pieprz
sól do smaku
grzyby suszone 2 dag.

Przepis i sposób przygotowania na: \"Kapusniaczki\"

Ciasto: Wymieszać drożdże ze śmietaną. Następnie dodać mąkę, jajka, rozstopioną margarynę, odrobinę soli i całość zagnieść na ciasto. Potem rozwałkować na wysokość ok. 1 cm, na brzegach ułożyć farsz i zwinąć. Następnie delikatnie spłaszczyć i pokroić na ukośne, szerokie pasy. Posmarować ciasto rozstrzepanym białkiem. Włożyć do piekarnika na 20 min. w temp. ok. 190 stopni i czekać aż się zarumienią.
Farsz: Grzyby suszone namoczyć w miseczce, aż do rozmiękczenia. Następnie kapustę i cebulę pokroić, przyprawić do smaku. Dusić na niewieliim ogniu. Gdy będą miękkie, wodę odparować i gotowe!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena67 18.10.2011 11:37
Ja jadłam, ale kupione. Wygląda na to, że łatwo je się robi w domu.
przejs 18.10.2011 11:27
Ciekawe, nie jadłam takich nigdy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak