Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpeciki zapiekane na makaronie w pikantnym sosie bolonskim

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron penne 300 gram
mięso mielone 400 gram
jajko 1 sztuka
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat do smaku
czosnek 1 zabek
sos boloński 2 opakowania
ser żółty 300 gram
sól do smaku
pieprz do smaku
chilli do smaku
bulion 2 litry
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpeciki zapiekane na makaronie w pikantnym sosie bolonskim

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Mięso, odciśniętą bułkę tartą , jajko , zmiazdżony czosnek oraz przyprawy dokładnie mieszamy, wyrabiamy masę mięsna. Formujemy małe pulpeciki i gotujemy je 5 minut w bulionie. W naczyniu do pieczenia układamy makaron, na nim odsączone z bulionu pulpety. Przygotowujemy sos , doprawiamy go by był pikantny. Polewamy mięso sosem, posypujemy startym serem, zapiekamy 30 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 07.11.2011 09:44
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak