Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane pulpety

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
bułka namoczona w mleku 1 sztuka
jajko 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 400 ml
jajko 4 sztuki
ser żółty 400 gram
bulion 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane pulpety

Mięso mieszamy z odciśniętą bułka tartą , jajkiem doprawiamy do smaku. Formujemy malutkie pulpeciki. pulpeciki gotujemy w bulionie ok 5 minut. następnie osuszamy układamy w naczyniu do zapiekania. Śmietanę miksujemy z jajkami, dodajemy starty ser mieszamy, Doprawiamy do smaku. Sosem zalewamy pulpety pieczemy 20 minut w 200 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewaa 13.01.2012 20:24
super
agnieszka214 27.10.2011 10:20
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak