Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki w sosie pieczeniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 400 gram
sos pieczenowy 2 opakowania
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 3 łyżki
chilli szczypta
olej do smażenia
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki w sosie pieczeniowym

Mięso kroimy na niewielkie kawałki, delikatnie rozbijamy tępa częścią noża. Oprószamy sola i pieprzem. Obsmażamy. dodajemy cebulkę. Przygotowujemy sos według przepisu na opakowaniu. Mięso zalewamy sosem, dusimy ok 20 minut. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łucja1 15.10.2015 08:39
bardzo smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak