Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki po mojemu

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka krupczatka 500 gram
mleko 260 ml
drożdże 50 gram
żółtko jajek 6 szt.
cukier drobny 100 gram
cukier wanilinowy 30 gram
margaryna w kostce 125 gram
marmolada 200 gram
olej roślinny 1,5 litr
wódka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki po mojemu

Drożdże rozetrzeć z łyżką cukru i mąki w 1/2 szkl. letniego mleka. Odstawić zaczyn do wyrośnięcia. Zółtka utrzeć z cukrem, dodać pozostałe składniki (prócz marmolady i oleju oczywiście:), rozczyn drożdżowy oraz roztopioną margarynę. Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.Ciasto rozwałkować na gr. ok. 2 cm i wycinac szklanką kołka. Na każdy nakładać marmolade i formować pączki. W garnku z rozgrzanym olejem smażyc pączki do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 25.11.2011 14:48
pyszne !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak