Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń z pieczarkami i papryką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kilograma
cebula 2 sztuki
jajko 1 sztuka
papryka 1 sztuka
pieczarki 0,4 kilograma
por (biała część) 1 sztuka
Majeranek suszony Prymat do smaku
karkówka 0,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń z pieczarkami i papryką

Karkówkę pokroić na plastry grubości kotleta, ubić jak schaby i ułożyć je w prostokąt. Mięso dobrze przyprawić sola i pieprzem z każdej strony. Z mięsa mielonego zrobić masę jak na kotlety mielone (dodać jajko, sol, pieprz, majeranek, cebulę). Tak przyprawioną masę rozłożyć równą warstwą na prostokątny kawałek karkówki. Pieczarki i paprykę podsmażyć i ułożyć warstwami na mielonym mięsie, na to położyć warstwę pokrojonego pora. Wszystko razem zawinąć w roladę. Na koniec roladę posypać majerankiem. Piec ok. 1,5 godziny w temperaturze 180˚C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 21.11.2012 22:03
ciekawy przepis
KOBRA 18.06.2012 22:18
brzmi apetycznie
Magda60 28.05.2012 22:34
dobre
marzenciak1985 28.04.2012 18:43
mniam
Wacław 23.04.2012 10:06
pucha,moje smaki
kanu83 13.03.2012 20:39
extra
Małgorzata106 20.02.2012 19:50
pyszne
ajres 31.01.2012 19:26
dobre
Ela15 29.01.2012 19:39
smaczne
magdziorka6 19.01.2012 17:22
MNIAM
Ania67 17.01.2012 23:36
moje smaki
Nalesnik 06.12.2011 22:35
rewelacja!
krystyna24 07.11.2011 14:54
lubie
dorotka0000025 27.10.2011 13:44
pycha
Wojt@s
Wojt@s 24.10.2011 09:32
dzisiaj juz wiem co będzie na obiad
Teresa19 19.10.2011 09:03
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak