Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w cieście miętowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 250 g
wywar z mięty 250 ml
posiekane listki mięty do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
jaja 2 szt
olej do smażenia
ryba 200 (morska)

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w cieście miętowym

Rybę podzielić na małe kawałki,do mąki wlać wywar z mięty, dodać jaja, sól, mieszać do uzyskania konsystencji półpłynnej jak na ciasto naleśnikowe doda posiekane listki mięty. Kawałki ryb doprawić, następnie maczać je w cieście i smażyć na gorącym oleju na złoto.Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Niunia 29.10.2011 09:55
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak