Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa paprykowo - pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 1 kg
marchew 1 szt
cebula 1 szt
papryka 2 szt
sól
pieprz
ziele ang

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa paprykowo - pomidorowa

Pomidory parzymy wrzątkiem, zdejmujemy im skórę, kroimy w kawałki i umieszczamy w garnku.
Cebulę obieramy, kroimy na pół i dodajemy do garnka.
Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy na pół i dodajemy do garnka.
Marchew obieramy i również dodajemy.
Zalewamy woda, dodajemy przyprawy i gotujemy 30 min.
Wszystko blendujemy.
Doprawiamy do smaku.
Podajemy np z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 18.10.2011 14:17
polecam, dodaje fajnego smaku
treonina 18.10.2011 12:28
nigdy nie dodawałam papryki do zupy pomidorowej - spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak