Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udziec duszony

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udziec z indyka
ząbki czosnku 3
olej
Majeranek suszony Prymat
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe)

Przepis i sposób przygotowania na: udziec duszony

Mięso oddzielić od kości i myjemy.Olej mieszamy z przyprawami i ziołami, mieszamy.Nacieramy mięso, zwijamy w roladkę i związujemy nicią.Obkładamy obranym czosnkiem i chłodzimy 6 godzin. Następnie mięso dusimy 1,5 godziny, podlewając bulionem.Kroimy w plastry i jeszcze chwilę dusimy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mic 30.11.2011 10:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak