Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w śmeitanie

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 kg
sól 1 do smaku
cebula 1 duża
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
mąka 1 łyżka
olej 4 łyżki
śmietana 3/4 szklanki
posiekana zielenina 5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w śmeitanie

rybę oczyszczoną solimy drobno pokrojoną cebulą podsmażamy odstawiamy z ognia po ostygnięciu dodajemy jajko kawałki ryby moczymy w masie cebulowo jajecznej na stępnie obtaczamy w bułce wymieszanej z mąką i smażymy po usmażeniu rybę zalewamy śmietaną i zagotujemy posypujemy obficie posiekaną pietruszką koprem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 18.10.2011 17:28
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak