Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica wołowa z serem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica 80 dag
boczek wędzony 8 plastrów
cebula 2 duże
ser żółty 8 plastrów
przecier pomidorowy 8 łyżek
sól 1 do smaku
peiprz 1 do smaku
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica wołowa z serem

mięso oczyścić z błon pokroić na plastry i zbić każdy kawałek tłuszczu posolić z obu stron a z jednej strony posmarować przecierem pomidorowym na każdej porcji mięso położyć plasterki zółtego sera boczku i cebuli doprawić złożyć każdy plastry na pół folię aluminiową wysmarować smalcem ułożyć na niej mięso i zawinąć tak aby nie wyciekał sos podczas pieczenia ułożyć na suchej blasze i piec r rozgrzanym piekarnika 200 stopni 40 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak