Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia pieczona z boczkiem i kiełbasą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
boczek kilka plastrów
kiełbasa cienka kilka pętek
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia pieczona z boczkiem i kiełbasą

Dynie obieramy ze skóry, usuwamy nasiona. Kroimy w nieduże kawałki i układamy w blaszce do pieczenia.
Dynie oprószamy sola i pieprzem.
Na dyni rozkładamy plastry boczku.
W blaszce układamy również kiełbasę.
Pieczemy 30 min w 200st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 18.10.2011 14:17
polecam, bo to bardzo pyszne na obiad czy kolację
Ewa104 18.10.2011 09:54
Piekłam dynię z mięsem i nam smakowała.Spróbuję Twoją wersje następnym razem.
SmacznaPyza 17.10.2011 17:59
bardzo fajne połączenie - próbowałam i bardzo mi smakowało

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak