Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno II

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
cukier puder 1 szklanka
margaryna 250 g
biały ser 300 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
woda letnia 0,5 szklanki
galaretka 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno II

ser przekręcamy przez maszynkę, dodajemy żółtka, cukier, margarynę, zapach i ucieramy na jednolitą masę, z białek ubijamy piane, dodajemy do całości, delikatnie mieszamy, na końcu dodajemy rozpuszczoną w wodzie żelatynę. wylewamy do tortownicy.
kiedy masa stężeje dodajemy Tężejącą galaretkę
najlepiej zostawić na kilka godzin w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 22.04.2012 10:24
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak