Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

puszek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka ziemniaczna 6 lyzek
mąka pszenna 2 szklanki
jajko 6 sztuk
cukier drobny 1,5 szklanki
margaryna 1 kostki
ocet 10 % 2 lyzki
olej 6 lyzek
proszek do pieczenia łyżka 2 lyzeczka
aromat waniliowy kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: puszek

Margaryne ucieramy z cukrem na puch,wbijamy po jedbym jajku i nadal ucieramy.Nastepnie wsypujemy make ziemniaczana wymieszana z maka pszenna i proszkiem do pieczenia.Dodajemy olej,ocet,aromat i starannie mieszamy.Wykladamy ciasto do formy wysmarowanej maslem i pieczemy okolo 40 minut w srednio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 09.04.2011 10:28
super
mysza666 22.11.2010 17:55
Też takie robię, tzn nie wiem czy z identycznych proporcji
sylwiachmiel 27.06.2010 09:03
mozemy do ciasta dosypac troche kakao,wtedy babka bedzie kolorowa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak