Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka truskawkowo-bananowa ze szparagami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez tradycyjny
truskawki świeże 25 dkg
Zielone szparagi 25 dkg
cytryna 1
szynka konserwowa 10 dkg
cukier puder
listki melisy 2

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka truskawkowo-bananowa ze szparagami

Truskawki i szparagi myjemy i osuszamy.Truskawki obieramy z szypułek i kroimy w ćwiartki. Banany kroimy w plastry.Oprószamy cukrem pudrem.Szparagi pokroić w 2 cm kawałki.Smażymy 10 minut na oliwie. Doprawiamy sokiem z cytryny. Szynkę kroimy w plasterki.Truskawki, szparagi i szynkę mieszamy i dodajemy majonez. Dekorujemy melisą na koniec. To połączenie smaków jest nieco dziwne ale bardzo smaczne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 19.04.2013 17:05
zaskakujące połączenie ale kto wie, może fajnie smakować ....
Wiesława1 02.04.2012 08:58
lubie takie po.łaczenia
marcinek 19.10.2011 13:57
Zgadzam się
marcinek 19.10.2011 13:57
Zgadzam się
leonkot 18.10.2011 12:46
rruskawmi z szparagami? zaskakujące połaćzenie
leonkot 18.10.2011 12:46
rruskawmi z szparagami? zaskakujące połaćzenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak