Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogaliki mrożone

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 60 dag
margaryna 1/2 kg
kwaśna śmietana 1/2 szklanki
cukier kryształ 1/2 łyżki
marmolada z róży
drożdże 6 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rogaliki mrożone

Drożdże rozpuścić w śmietanie z cukrem, margarynę pomieszać z mąką dodać rozpuszczone drożdże i wyrobić ciasto. Ciasto włożyć do zamrażarki(najlepiej na noc). Następnie ochłodzone ciasto dzielimy na 9- równych części każdą z części osobno rozwałkować (jak pizze) okrągło. Uzupełnić w środku marmolada i złożyć. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut. Upieczone rogaliki obtoczyc w cukrze pudrze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 12.09.2012 09:08
dobre
wojtek10_89 16.09.2010 13:44
pychotaaa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak