Rogaliki mrożone

Rogaliki mrożone

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    60 dag
  • margaryna

    1/2 kg
  • kwaśna śmietana

    1/2 szklanki
  • cukier kryształ

    1/2 łyżki
  • marmolada z róży

  • drożdże

    6 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w śmietanie z cukrem, margarynę pomieszać z mąką dodać rozpuszczone drożdże i wyrobić ciasto. Ciasto włożyć do zamrażarki(najlepiej na noc). Następnie ochłodzone ciasto dzielimy na 9- równych części każdą z części osobno rozwałkować (jak pizze) okrągło. Uzupełnić w środku marmolada i złożyć. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut. Upieczone rogaliki obtoczyc w cukrze pudrze.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eliza135

12.09.2012 09:08
dobre

wojtek10_89

16.09.2010 13:44
pychotaaa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat