Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony karczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 1 kg
cebula 2 sztuki
marchewka 4 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
kminek do smaku
czosnek ząbki 6

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony karczek

Karczek pokroić na kotlety, delikatnie zbić tłuczkiem. Posolić popieprzyć do smaku wysmarować wyciśniętym czosnkiem. Posypać kminkiem. Ułożyć w półmisku i polać oliwą. Pozostawić na jedna godzinę. Blachę piekarnika wysmarować oliwą, wyłożyć na nią mięso położyć miedzy nim obrana i przekrojona na połówki marchewkę i pokrojoną w ćwiartki cebulę. Piec w temperaturze 200 stopni. Można podawać z pieczonymi ziemniaczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 12.09.2011 10:53
super
Agnik 11.07.2011 12:00
mniam
gosia561 03.04.2011 10:43
wygląda smaowicie
banditka 21.03.2011 13:52
fajowy :)
jasiek 03.02.2011 00:00
super
gosia561 29.01.2011 20:13
apetyczne zdjęci
Adamorek 21.01.2011 23:36
ale znakomitości
jasiek 20.01.2011 22:48
ale smakołyki
caroline1983 01.08.2010 15:05
Napewno smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak