Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińczyk na kwaśno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Makaron chiński cienki 200 gram
ogórek konserwowy Smak 1 słoik
por (biała część) 1 szt
szynka wędzona 15 dag
szynka gotowana 15 dag
majonez
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chińczyk na kwaśno

Makaron zalewamy wrzątkiem z niewielką ilością soli. Odcedzamy, studzimy i kroimy w mniejsze paski. Por kroimy w półtalarki, wędlinę w cienkie paski, dwa ogórki w kostkę, a pozostałe w plasterki. Do makaronu dodajemy majonez, por, wędlinę i ogórki pokrojone w talarki, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dekorujemy ogórkami pokrojonymi w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

reniatka 24.05.2012 09:44
fajna
emeslive 18.04.2012 21:42
Bardzo pomysłowa, podoba mi się :)
gusia1000 13.01.2012 15:49
Fajnie przyozdobiona.
pacpaw 17.10.2011 21:17
mówisz Zółtek? ;o)
Henryka2 17.10.2011 19:12
Sałatka z poczuciem humoru.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak