Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 główka
ocet 1 łyżka
cukier 1 łyżka
cebula 1
jabłko 1
oliwa
pieprz
sól
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę poszatkować i wrzucić do osolonej wody. Pogotować około 10 minut. Pod koniec gotowania dodać łyżkę octu i cukru. Pogotować jeszcze około 2 minut. Kapustę odcedzić i ostudzić. Dodać do niej pokrojoną w kostkę cebulę i jabłko. Dodać oliwę. Doprawić sokiem z cytryny, pieprzem i solą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 02.12.2011 13:20
dobra
Adam12 16.11.2011 11:07
pyszna
Izabela/bella81 02.11.2011 23:49
fajna:)
malaczarna23 18.10.2011 07:52
pycha
pioge7 17.10.2011 14:15
uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak