Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok pomarańczowy 3,5 szkl
pomarańcza 1
budyń śmietankowy 1
galaretka pomarańczowa 1
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Deser pomarańczowy

3 szklanki soku zagotowujemy a w połowie rozmieszujemy budyń smietankowy, kiedy sok się zagotuje wlewamy przygotowany budyń i gotujemy 2-3 minuty cały czas mieszając. Po zdjęciu z ognia wsypujemy do budyniu galaretke i dokladnie mieszamy aż do rozpuszczenia, wrazie potrzeby dosładzamy nieco do smaku. Pomarancze oparzamy i scieramy nieco skórki, na ddnie pucharków układamy obraną i pokrojoną w kostke pomaranczę, zalewamy chłodnym budyniu, po stężeniu posypujemy skórką z pomarancza i podajemy do jedzenia

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 15.08.2012 09:11
ciekawy przepis
Emilia21 01.05.2012 19:19
mmm
Emilia21 01.05.2012 19:19
mmm
Mariusz17 07.12.2011 23:07
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak