Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos domowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa 1/3 kg
wieprzowina 1/3 kg
boczek 1/3 kg
grzyby 1/3 kg
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 2 szt
przyprawa do potraw 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 20 dag
kapusta kiszona 1 poszatkowana
Kapusta słodka 1 poszatkowana

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos domowy

Poszatkowaną kapustę kiszoną i słodką (każdej około 1 kg) ugotować oddzielnie. Kiełbasę, boczek i wieprzowinę pokrojone w kostkę (razem 1 kg) przysmażyć. Namoczone i wypłukane grzyby (0,3 kg) ugotować, pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Wszystkie składniki połączyć, dodać dwa opakowania przyprawy do bigosu Prymat, przecier pomidorowy (30%) 20 dag i gotować na małym ogniu. W razie potrzeby doprawić przyprawą do potraw Kucharek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 09.05.2011 12:00
pycha
jasiek 26.01.2011 15:54
jakiś blady:)
szajba2 08.01.2011 13:18
bigos zawsze się udaje
Babciagramolka 20.12.2010 17:04
Pora zabrać się za gotowanie na Święta
bami 21.11.2010 12:30
Biiiiigoooooooos :D !
berys18 20.11.2010 17:04
fajny ten bigosik
Joanna120 13.11.2010 16:09
bigos jest smaczny ale nie za często
rakow2
rakow2 04.10.2010 14:35
bigos czyli tzw śmietnik
Barbara55 19.08.2010 16:50
rzadko robię bigos ale lubię go jeść
Ewa111 25.05.2010 13:53
Dawno już nie robiłam bigosu muszę się zmobilizować ja gotuję większą ilość i kładę do słoików pasteryzujię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak