Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos na winie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
kapusta kiszona 1 kg
kiełbasa 4 szt
cabula 2 szt
pieczarki 10 szt
grzyby suszone 1 garść
wino czerwone wytrawne 250 ml
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 szt
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos na winie

Białą kapustę szatkujemy, a następnie gotujemy na małym ogniu w odrobinie wody. Gdy kapusta lekko zmięknie, dodajemy do niej kapustę kiszoną (również poszatkowaną), ziele angielskie oraz liść laurowy. Gotujemy na wolnym ogniu. Gdy kapusta sie gotuje, kroimy kielbasę, cebulę i pieczarki w kostkę i podsmażamy na patelni, aż wszystko się łasnie zarumieni. Dodajemy do garnka z kapustą. Suszone grzybki (wcześniej zaparzone w gorącej wodzie) również dorzucamy do garnka. Calość gotujemy ok 10 minut i dodajemy przyprawę do bigosu, koncentrat pomidorowy oraz wino.
Gotujemy jeszcze przez ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 19.10.2011 09:07
wow polecam
Justyna Jussstiii 19.10.2011 09:07
wow polecam
Magdalena67 17.10.2011 12:26
Ciekawe jaka jest różnica, gdy używa się wina.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak