Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik na zimno

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek wanilowy 1/2 kg
galaretka cytrynowa 2 opakowania
biszkopty okrągłe 1 opakowanie
galaretka truskawkowa 1 szt.
owoce 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: sernik na zimno

Kroki postępowania

1
Biszkoptami wyłożyć formę. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 2 szklankach wody. Truskawkową wg opakowania.
Krok 1 - sernik na zimno foto
2
Tężejącą galaretkę cytrynową wymieszać z serkiem. ( Dałam nie całą galaretkę, resztę wylałam na wierzch.) Wylać na biszkopty.
Krok 2 - sernik na zimno foto
3
Gdy serek się zetnie wyłożyć na niego mrożone owoce. Zalać galaretką truskawkową.
Krok 3 - sernik na zimno foto
4
Odstawić do lodówki na dwie godziny
Krok 4 - sernik na zimno foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena67 17.10.2011 15:57
Takie desery są pyszne.
Mati13 17.10.2011 13:51
świetny ten sernik! piekny i na pewno pyszny
Jarlin 17.10.2011 12:10
lubię sernik na zimno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak