Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące knedle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 40 dag
bułka czerstwa 2 sztuki
masło 2 łyżki
jajko 1 sztuka
sól do smaku
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące knedle

Bułeczki pokrój w kostkę i zrumień na maśle.Make wymieszaj z sola,proszkiem do pieczenia i wodą sodową.Dodaj jako i mieszaj aż powstanie gładka i gęsta masa.gdy ciasto jest za rzadkie dosyp maki.Dodaj do tego zarumienioną bułkę i jeszcze raz wymieszaj a nastepnie odstaw na pół godziny.Na stolnicy uformuj gruby wałek i gotuj go we wrzątku przez około 35 minut.W połowie gotowania knedel przewróć,a po ugotowaniu pokrój go w plastry.Gorący polej tartą bułką,możesz także podac go z gulaszem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maryśka 18.10.2011 00:02
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak