Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierniki w czekoladzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 225 g
cukier 125 g
masło 50 g
jajko 1 sztuka
sól do smaku
skórka pomarańczowa 30 g
cynamon 1/2 łyżeczki
mąka 550 g
proszek do pieczenia 1 opakowanie
polewa czekoladowa 1 opakowanie
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: pierniki w czekoladzie

Miód rozgrzej z masłem oraz cukrem w rondelku mieszaj aż składniki stopnieją.Garnek zdejmij z ognia i mieszaj aż masa będzie letnia. Jajko ubij ze szczyptą soli,pokrój drobno skórkę pomarańczową i dodaj ją do jajka razem z cynamonem,przyprawą do piernika i mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i masą miodową.Zagnieć ciasto,rozwałkuj na stolnicy placek o grubości około 1 cm.Rozgrzej piekarnik do 200 stopni.Foremką wycinaj ciasta serduszka,układaj je na blasze posmarowanej tłuszczem i piecz przez około 15 minut. Polewę przygotuj wg przepisu na opakowaniu i oblej nią pierniczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 22.10.2011 10:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak