Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 2 łyżki
mąka 1 łyżka
pietruszka zielona garść
sól
pieprz
prawdziwki 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: sos grzybowy

Suszone grzybki umyć, namoczyć na noc w wodzie, po czym cieniutko pokroić. Włożyć do garnka z tą samą wodą, w której się moczyły i gotować z 1 godz. Potem wymieszać łyżkę mąki z wodą i śmietaną, dodać do grzybków, posolić popieprzyć do smaku. Kiedy sos będzie gotowy dodać posiekaną natkę pietruszki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak