Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z łososia

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łosoś 1.5 kg
jaja 3 sztuki
śmietana słodka 1 1/4 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
koper świeży 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z łososia

Rybe wypatrosz i umyj,odfiletuj i wyciąg wszystkie ości. Mięso pokrój i zmiel oraz wstaw do lodówki. Śmietanę zmiksuj z całymi jajami i schłodź w lodówce. Koperek umyj,odsącz oraz drobno posiekaj.Zamrożoną zmielona rybę przełóż do malaksera przypraw solą oraz pieprzem oraz odrobiną gałki muszkatołowej. Miksuj na gładką masę dodając stopniowo schłodzoną smietanę z jajkami. Całość wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni i piec około 30-40 minut. Po upieczeniu wystudź i schłodź w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak