Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś a`la stroganoff

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 80 dag
pieczarki 60-70 dag
woda 0,5 litra
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki
musztarda 3 łyżki
śmietana 18 proc 200 ml
sól
pieprz
masło klarowane
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś a`la stroganoff

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka kroimy w nieduże paski i smażymy na rozgrzanym maśle (w kilku partiach- mięso musi się dokładnie zarumienić z każdej strrony).
Krok 1 - Pierś  a`la stroganoff foto
2
Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki, kroimy w talarki i również przesmażamy na maśle. Pod koniec smażenia lekko solimy.
Krok 2 - Pierś  a`la stroganoff foto
3
Mięso z pieczarkami przekładamy do garnka, wlewamy wodę, zagotowujemy, dodajemy koncentrat i musztardę, dusimy pod przykryciem około 30-40 minut.
Krok 3 - Pierś  a`la stroganoff foto
4
Wlewamy śmietanę i razem dusimy jeszcze około 20 minut, doprawiamy do smaku, solą, pieprzem i ewentualnie cukrem.
Krok 4 - Pierś  a`la stroganoff foto
5
Podajemy z ryżem lub z białym pieczywem.
Krok 5 - Pierś  a`la stroganoff foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 20.11.2011 19:51
super
Beatris 17.10.2011 16:15
Bardzo smaczna potrawa.
Lotar 17.10.2011 15:47
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak