Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi Ruskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
jajko 1 jajko
sól 1 łyżeczka
cebula
słonina
ziemniaki
woda ok 1 (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi Ruskie

Mąkę zalewamy łyżką wrzątku i mieszamy. Dodajemy sól i jajko. Stopniowo dolewamy wodę i zagniatamy elastyczne ciasto. Powinno odchodzić od ręki.
Na patelni smażymy cebulkę. Ziemniaki przeciskamy przez prasę razem z białym serem. Dodajemy cebulkę, sól i pieprz do smaku. Mieszamy wszystko razem. Ciasto dzielimy na trzy kawałki. Każdy rozwałkowujemy cienko i wykrawamy okręgi (np. szklanką). Nakładamy na nie farsz i zlepiamy brzegi. Gotujemy w lekko osolonej wodzie, aż wypłyną. Podajemy z podsmażoną słoninką i cebulką.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 02.07.2012 22:17
jedne z moich ulubionych
irenka 04.04.2012 14:51
pyszne,uwielbiam
paula99926 26.02.2012 16:44
uwielbiam pierogi w każdej postaci :D
paula99926 26.02.2012 16:44
uwielbiam pierogi w każdej postaci :D
Kuchareczka2 27.01.2012 13:04
pyszne
Jastinka 20.12.2011 09:02
świetne
Marlena/Kinia 19.12.2011 11:18
pyszności! uwielbiam pierogi. a Twoje wyglądają bardzo apetycznie.
sunnymood 17.12.2011 10:58
uwielbiam ruskie:)
Kuchareczekjeden 18.11.2011 07:23
smaczne
Elżbieta17 15.11.2011 18:00
smaczne jedzonko:)
Emiliozo 27.10.2011 17:24
moje ulubione
jerry1 20.10.2011 12:29
wyglądają bardzo apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak