Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony zabielany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 2 litry
buraki czerwone 1 kg po obraniu
śmietana 18 proc 150 ml
ocet
cukier
koncentrat z buraków
sól
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 5 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony zabielany

Kroki postępowania

1
Wywar zagotowujemy w dosyć dużym garnku z zielem angielskim, liściem laurowym i pieprzem ziarnistym.
Krok 1 - Barszcz czerwony zabielany foto
2
Buraczki obieramy ze skórki, ścieramy na tarce o grubych oczkach, zagotowujemy w niewielkiej ilości wody. Gdy będą miękkie wlewamy do wywaru wraz z wodą, w której się gotowały.
Krok 2 - Barszcz czerwony zabielany foto
3
Dodajemy śmietanę, doprawiamy do smaku koncentratem z buraków, octem, cukrem, solą i pieprzem.
Krok 3 - Barszcz czerwony zabielany foto
4
Podawać z ziemniakami lub z makaronem (np. muszelki)
Krok 4 - Barszcz czerwony zabielany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 25.02.2012 21:43
super
pigila
pigila 25.02.2012 21:43
super
pacpaw 13.01.2012 20:35
fajny kolor
BernadettaP 17.10.2011 09:13
Znowu serwer \"poszalał\" i dodał mi podwójnie przepis. zgłaszam już do usunięcia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak