Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z pieczarkami w sosie pomidorowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka biała 2 op.
pomidory bez skórki w puszce 1 op.
pieczarki 5 szt
kiełbasa śląska 2 szt
boczek parzony 10 dag
majeranek 2 łyżeczki
oregano 1 łyżeczka
przyprawa Smak Lata 1 łyżka
cukier 1 łyżeczka
chilli szczypta
keczup 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z pieczarkami w sosie pomidorowym

Kiełbase i boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni. Wlewamy puszkę pomidorów bez skórki w zalewie, pomidory rozdrabniamy widelcem, doprawiamy przyprawą Smak Lata, bazylią i oregano i dusimy chwilkę. Wsypujemy 2 puszki białej fasoli oraz pieczarki pokrojone w plastry, dodajemy keczup, 1 łyżeczkę cukru i dusimy około 5 minut. Nie możemy rozgotować fasoli, a jednocześnie sos musi zgęstnieć. Przekładamy do miseczek i dekorujemy zielona pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 09.11.2011 17:25
apetyczna:) ale mam ochotę teraz:)
treonina 18.10.2011 12:29
wygląda pięknie
agnieszka137 17.10.2011 12:56
wyśmienicie wygląda:)
sunnymood 17.10.2011 10:04
z checia spróbuje ;)
lipka02 17.10.2011 09:57
naprawde wygląda bardzo ładnie
Emilia22 17.10.2011 09:28
wygląda smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak