Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron ryżowy z marchewką i karkóweczką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
oliwa
makaron ryżowy 1/2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
masło
feta 1/2 szt
karkówka 25 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ryżowy z marchewką i karkóweczką

Kawałek karkówki gotujemy w owdzie z dodatkiem przyprawy uniwerslanej . Gdy mięso będzie miękkie kroimy je na kawałki .Na patelni rozpuszczamy masło wkładamy mięso i łyżke ketchupu mieszamy podsmażamy .Na drugiej patelni na maśle podsmażamy pokrojoną marchewkę chwilę ,zeby nie była za miękka. Do gorącej wody dajemy makaron i odrobinę soli .Nakrywamy pokrywką zostawiamy na 10 min . Gdy makaron dojdzie odcedzamy go i dodajemy troszkę oliwy .Nakładamy mięsko i marchewkę .POdajemy na ciepło . Doprawiamy pieprzem i kawałkami sera feta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 22.06.2012 21:04
fajny przepis
olivka 06.01.2012 20:28
polecam, wygląda apetycznie
lipka02 17.10.2011 09:58
świetnie to przygotowałaś
iwa643 17.10.2011 07:18
Ozdabiamy natką pietruszki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak