Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidory po moskiewsku

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory małe 8 szt
musztarda dijon 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz
liście sałaty
anchois
sos worcester 1 łyżeczka
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pomidory po moskiewsku

Wierzch każdego pomidora ścinamy nożykiem i wybieramy większość miąższu.Wydrążone pomidory dobrze przyprawiamy i odstawiamy.Jajka ugotowane na twardo kroimy na połówki i przecieramy żółtka przez drobne sitko,białko zostawiamy do innych potraw,następnie dodajemy roztarte filety anchois i musztardę i dokładnie mieszamy.Dodajemy sos i ocet winny,dobrze mieszamy,następnie wlewamy oliwę ciągle mieszając trzepaczką .Takim farszem napełniamy pomidory i podajemy na liściach sałaty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 03.11.2011 08:14
pycha
anemon 19.10.2011 20:54
Ciekawy przepis.
Katarzyna/kate1980 18.10.2011 20:34
ciekawy przepis
Krystyna32 17.10.2011 09:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak