Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bagietka 1
masło 7-8 łyżeczek
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym :

Masło utrzeć z rozkruszoną mini kostką czosnkową lub utartym czosnkiem .Bagietkę naciąć na ukos w 7-8 miejscach tak by nie przeciąć bułki do końca .W każde nacięcie włożyć łyżeczkę masła czosnkowego . Docisnąć do siebie kawałki bułki by się skleiły. Zapiekać w gorącym piekarniku ok. 5 minut ( trzeba pilnować aż masło się roztopi i wsiąknie w bagietkę a wierzch się lekko zarumieni i zrobi chrupiący

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 12.04.2012 23:29
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak