Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka miodowo-piwne

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kilogram
piwo ciemne 0,33 litra
miód gryczany 2 łyzki
czosnek 3 ząnki
sól
olej 3 łyżki
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka miodowo-piwne

Żeberka dokładnie myjemy i dzielimy na porcje. Czosnek siekamy, łączymy z miodem, olejem i przyprawą do żeberek, dolewamy około pół szklanki piwa. Żeberka układamy w naczyniu żaroodpornym z przykryciem, zalewamy przyprawami, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp 180 stopni na około godzinę, po upływie tego czasu odkrywamy, obracam żeberka i podlewamy jeszcze piwem. Zmniejszamy temperaturę do ok 140 stopni i pieczemy przez około 45 minut podlewając piwem od czasu do czasu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 21.07.2013 09:06
spróbuję bardzo chętnie
Mati13 16.10.2011 19:35
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak