Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

niemieckie knedle z bułki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka czerstwa 3 sztuki
jaja 2 sztuki
mleko 0,5 szklanki
czosnek 1 ząbek
cebula 1 mała
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: niemieckie knedle z bułki

Bułkę kroimy w drobną kostkę i zalewamy ciepłym mlekiem. Cebulę drobniutko siekamy i podsmażamy na maśle, dodajemy do bułek. Wbijamy jajka, wyrabiamy i doprawiamy do smaku solą ziołową i posiekanym czosnkiem. Gdy masa jest za rzadka, można dosypać bułki tartej. Formujemy równej wielkości kule.
Gotujemy ok 15 minut we wrzącej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iziona 17.10.2011 08:26
Słyszałam o takich, ale jeszcze nie robiłam, a bardzo fajnie wyglądają .
Ewa6274879 16.10.2011 19:28
bardzo ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak