Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe pesto

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czsonek 3 ząbki
oliwa 1/2 szklanki
parmezan 15 dkg
bazylia świeża 3 pęczki
orzeszki piniowe 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe pesto

Bazylię, czosnek i orzechy drobno posiekać, dodać oliwę, wrzucić do blendera i zmiksować. Na koniec dodać starty parmezan i wszystko wymieszać, aż składniki dokładnie się połączą. Pesto podaje się z makaronem lub mięsem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 14.04.2011 16:44
świetny przepis, wypróbuję
lucyna15
lucyna15 26.06.2010 10:33
robie ale inne napewno sprawdze ten pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak