Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops mojej mamy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina mielona 60 dkg
mięso wieprzowe mielone 60 dkg
papryka zielona 1 szt[drobno pokrojona]
cebula 1 szt[drobno posiekana]
Musztarda stołowa Prymat 1 łyżeczka
sos sojowy 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
szałwia suszona 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2 szt[ubite]
olej roślinny 8 łyżek
tymianek 1/2 łyżeczki
chleb pełnoziarnisty 1 okruchy

Przepis i sposób przygotowania na: Klops mojej mamy

Zmieszać wszystkie składniki z wyjątkiem oleju,jajka dodać na koniec,włożyć otrzymaną mieszankę do miski nasmarowanej oliwą,miskę wstawić na godzinę do lodówki,następnie przełożyć mięso do blachy do pieczenia,zalać olejem roślinnym i piec przez godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AgaS10 07.12.2011 14:18
pycha:)
Ania67 21.11.2011 09:19
Od mamy wszystko najsmaczniejsze
Ewelina47 12.11.2011 13:23
oo coś fajnego
Mariusz10 23.10.2011 23:10
fajny klops

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak