Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kiszonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 5 dkg
tłuszcz 4 dkg
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 dkg
mąka 35 dkg
jajko 1
sól
woda 1/8 l
kapusta kiszona 80 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kiszonej kapusty

Kapustę gotować w małej ilości wody, do zagotowania trzymać pod przykryciem,następnie odkryć na chwilę, po czym przykryć i dogotować.Cebulę obrać,pokrajać w drobną kostkę, usmażyć na jasnozłoty kolor.Kapustę miękką odcisnąć mocno przez ściereczkę albo woreczek płócienny,przepuścić przez maszynkę lub posiekać ,dodać cebulę z tłuszczem,jak ktoś lubi -pieprz i jeśli potrzebna sól , wymieszać.Zagnieść wolne ciasto na pierogi.Formować pierogi,ugotować , wyłożyć na ogrzany półmisek, polać masłem lub topioną słoniną.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak