Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bezmięsne gołąbki w czerwonej kapuście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka
kasza gryczana 250 g
cebula 3 sztuki
masło klarowanie 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone wytrawne 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: bezmięsne gołąbki w czerwonej kapuście

kapustę czyścimy, myjemy, obgotowujemy, studzimy.

kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie

grzyby namaczamy, następnie gotujemy w niewielkiej ilości wody, następnie kroimy w kostkę.
pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na maśle, dodajemy grzyby i kaszę., doprawiamy.

każdy liść kapusty nadziewamy, zwijamy mocno w rulonik
podlewamy winem i wywarem z gotowania grzybów, dusimy około 30 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcinek 21.02.2012 07:56
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak