Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Daniowe ptasie mleczko

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Danio waniliowe 600 gram
galaretka truskawkowa 1
galaretka agrestowa 1
mleko 0.5 szkalnki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
jajko 2
masło 0.5
cukier puder 0.5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Daniowe ptasie mleczko

Galaretki rozpuszczamy osobno w niepełnych 2 szklankach wody i odstawiamy do wychłodzenia. doł tortownicy lekko smarujemy margarryna. Masło miksujemy z cukrem, nastepnie dodajemy jajka i dalej ucieramy. Dodajemy po 1 serku i dalej miksujemy. Zelatyne rozpuszczamy w 1/3 szklance wody, a nastepnie łączymy z gorącym mlekiem. Ciepła (ale nie goracą) miksture wlewamy wolnym struimieniem do masy serwoej i caly czas miskujemy. Połowe masy serowe wlewamy do tortownicy i wstawiamy na 15 minut do zamrazalnika, wlewamy zieloną galaretke i ponownie na 15 minut do zamrażalnika i analogicznie wlewamy reszta czesc serka i czerwoną galaretke. Ciasto gotowe

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 29.10.2012 14:54
najlepsze, bo domowe:)
zuzanna_z 01.06.2012 15:35
smaczne
Magdalena/26Mooi 08.11.2011 09:58
smaczne:)
rutynka 20.10.2011 10:56
Uwielbiam tego typu desery z galaretką:) mniam
Mati13 16.10.2011 19:30
pyszne, a z serkiem jeszcze nie jadłem
lipka02 16.10.2011 15:12
ślicznie go przyozdobiłaś a do tego wygląda pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak