Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Omlet po wiejsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynki 1 plasterek
ziemniak
posiekana natka 2 łyżki
cebula 1/2 sztuki
jajko 3 sztuki
masło 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Omlet po wiejsku

Szynkę lub bekon pokroić w malutkie paseczki. Cebulę obrać, posiekać. Ziemniak obrać, umyć, pokroić w niedużą kostkę. Masło rozgrzaćnapatelni,dodać ziemniak, smażyć mieszając, ażbę-dzie prawie miękki. Dodać cebulę, podsmażyć, dołożyć szynkę. Jeśli potrzeba, dołożyć odrobinę masła. Smażyć, aż szynka będzie przyrumieniona i chrupka. Jajka wybić do miseczki, dodać łyżeczkę natki, odrobinę pieprzu, ubić. Masęjajeczną wylać na patelnię, delikatnie zamieszać widelcem, zanim omlet zacznie się ścinać. Usmażony gotowy omlet wyłożyć na podgrzany talerz, posypać pozostałą posiekaną natką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andrzej10 24.10.2012 19:34
taki sobie
zuzanna_z 28.01.2012 12:27
fajny
Mysiunia 16.10.2011 10:47
to ile jest jeszcze przepisów na omlety w tej ksiażce z której spisujesz przepisy? Może lepiej podaj w opisie o sobie z jakich książek korzystasz i znajdziemy sobie sami przepisy, a ty oszczedzisz czas na plagiatowanie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak