Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety rybne w pikantnym sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos pomidorowy
filety rybne 50 dag
mąka 3 łyżki
olej 4 łyżki
papryczka chili
cytryna 1/2 sztuki
rozmaryn 1 gałązka
sos worcester
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Filety rybne w pikantnym sosie

Przygotować sos pomidorowy według przepisu. Filety umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i mąką. Olej rozgrzać na patelni, smażyć rybę po 3 min z każdej strony. Obsmażone filety przykryć, zostawić na małym ogniu na 10 min, by doszły. Cytrynę obrać ze skórki i po-dzielić na cząstki, jak pomarańczę. Chili umyć, oczyścić, pokroić na cienkie paseczki. Cytrynę i chili dodać do sosu pomidorowego, chwilę dusić. Przyprawić sosem Worcester. Filety wyłożyć na talerze, polać sosem pomidorowym. Podawać z pieczywem lub ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak