Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczny tort naleśnikowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sos pomidorowy
jajko 2 sztuki
mąka 1 szklanka
mleko 1 szklanka
mieki ser 6 dag
baylia 1 peczek
olej
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczny tort naleśnikowy

Przygotować klasyczny sos pomidorowy według przepisu. Mąkę rozrobić z mlekiem, dodać jajka i szczyptę soli, wymieszać. Odstawić na 15 min. Patelnię o średnicy 18 cm posmarować olejem, łyżką wazową wylewać ciasto naleśnikowe. Smażyć naleśniki na złoty kolor z obu stron. Bazylię umyć, osuszyć, pokroić. Serzetrzeć na tarce. Naczynie żaroodporne natłuścić, położyć jeden naleśnik, posmarować sosem pomidorowym, posypać bazylią i serem. Położyć drugi naleśnik, na nim warstwę sosu, listki bazylii i ser. Przekładać składniki, aż do ich wyczerpania. Na wierzchu powinien się znaleźć sos pomidorowy posypany listkami bazylii. Wstawić do gorącego pie-. karnika. Zapiekać 5 min w temp. 220° C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak